Wat is de houdbaarheidsdatum van Stroopwafels?

Wat is de houdbaarheidsdatum van Stroopwafels?

Hoelang blijven verse stroopwafels lekker van smaak en wanneer kunnen ze het best gegeten worden?

De stroopwafel is tegenwoordig bezig aan een opmars in de hele wereld, iets waar Nederland trots op mag zijn. Het is belangrijk dat de kwaliteit van stroopwafels zo goed mogelijk gewaarborgd blijft, het van origine ''armen koekje'' kan tegenwoordig veel beter geclassificeerd worden als een luxe (Nederlandse) delicatesse, of een nog chiquer qua naam: siroopwafel. Zeker in het buitenland worden de stroopwafels ervaren als een luxe delicatesse.

Markt stroopwafels

De meeste van jullie zullen de voorkeur hebben voor een verse (warme) stroopwafel die gebakken wordt op de markt. Alleen de geur geeft al de indicatie dat dit gaat om een heerlijke lekkernij. Markt stroopwafels hebben wel een beperkte duur als het gaat om versheid. Omdat er geen conserveringsmiddelen worden gebruikt zijn de stroopwafels qua smaak het beste om ze te eten binnen een viertal weken. Dit geeft de t.h.t. ook aan, mocht je verse stroopwafels van de markt in huis willen hebben dan kun je het beste voor deze set gaan. Overweeg je toch een keertje om stroopwafels zelf te maken, bekijk dan even deze pagina.

Nou is het niet zo dat de stroopwafel van de een op de andere dag niet meer smakelijk zijn, je moet alleen voorkomen dat de stroop helemaal in de wafel kruipt waardoor de stroopwafel niet meer krokant / knapperig van smaak is. Hetzelfde geldt natuurlijk voor beurzen of braderieën waar stroopwafels letterlijk vers voor je neus worden gemaakt. De omloopsnelheid van stroopwafels in normaal gesproken erg snel. Er zijn nog genoeg plaatsen in de wereld waar geen (verse) stroopwafelkramen staan vandaar dat er ook (goede) alternatieven in de stroopwafel wereld zijn, de zogeheten: export stroopwafel.

Export stroopwafels (supermarkt stroopwafels)

Omdat stroopwafels tegenwoordig in veel meer landen verkrijgbaar zijn dan in Nederland is het natuurlijk erg belangrijk dat de stroopwafels zo goed mogelijk vervoerd worden en dat de smaak zo lekker mogelijk blijft. Qua vervoer is het een goede optie om de stroopwafels in unieke stroopwafel blikken te transporteren.

De stroopwafels die je in het buitenland tegenkomt zijn langer houdbaar dan de verse stroopwafels van de markt, dit heeft te maken met de conserveringsmiddelen die worden toegevoegd. De vraag naar stroopwafels is de laatste jaren erg toegenomen vandaar dat deze varianten in het leven zijn geroepen.

Op deze pagina zijn goede voorbeelden te zien van Delfts Blauwe export stroopwafels deze stroopwafels gaan de hele wereld over en zijn erg geliefd in het buitenland. Aangezien er conserveringsmiddelen in de export stroopwafels worden gebruikt blijven deze een stuk langer goed; ongeveer driekwart jaar.

Tot slot kan je ook overwegen om de stroopwafels in the vriezen, dit is bijvoorbeeld handig als de stroopwafels ge-exporteerd worden naar een warm land. Dit gebeurt in zogeheten reefer (gekoelde) containers. 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
* Required fields
← Return to the back office    ■ Worldwide shipping ■ Fast Service ■ Reasonable Rates ■ Unique stroopwafel products ■ Minimum order amount: 30 USD ■ Real authentic Dutch quality Hide